Glaspartier till uterum

Glaspartierna är det som ger uterummet sitt namn eftersom det är dessa som släpper in ljus och värme i rummet och skapar känslan av att befinna sig utomhus. Ett uterum med glaspartier öppnar upp mot trädgården och skyddar dig mot vind och väta. Vilket glasparti du skall välja beror på flera faktorer och i artiklarna här under kategorin Glaspartier reder vi ut alla begrepp och ger dig bra underlag för att fatta rätt beslut.

Ett glasparti är helt enkelt fönster och dörrar till uterum som är gjorda i glas. Det finns både skjutpartier som går att skjuta åt sidan med hjälp av hjulskenor och fasta partier som blir som en vägg eller ett fönster i glas. Med hjälp av olika glaspartier kan du öppna upp en hel vägg och knyta samman ute och inne på ett behagligt sätt. Du kan välja att göra hela inglasningen av ditt uterum som skjutpartier eller bara en del, detta beror på tycke och smak men också på plånbok. Skjutdörrar i glas är i regel dyrare än fasta glaspartier. Du kan också välja mellan att ha med eller utan spröjs i skjutpartiet. För dig som vill öppna upp uterummet maximalt finns även glaspartier i form av vikpartier i glas där hela väggen viks ihop och skjuts undan helt.

Lyftskjutpartier har en annan konstruktion än vanliga glaspartier och är konstruerade för att monteras direkt i husfasaden om du så vill. Lyftskjutpartier är en mycket tät konstruktion och lämpar sig för dig som vill ersätta en befintlig husvägg med ett glasparti eller för dig som bygger en vinterträdgård som skall vara uppvärmd året runt (ca 22 grader).

Glaspartier finns att köpa med olika typer av glas och isoleringsförmåga på glaset, läs mer om hur du skall tänka när du gör ditt val på länkarna nedan.

Läs mer om glaspartier här:
Hur du väljer rätt Skjutpartier till uterummet
Vikdörrar
Fakta om olika typer av glas

1 Bildgalleri 100 uterum