Fasta glaspartier – sänker din totalkostnad

Du kan sänka kostnaden på ditt uterum om du väljer några fasta glaspartier och inte bara skjutbara. Skjutbara partier kräver en mer komplex konstruktion och blir därmed dyrare. Om du väljer att kombinera fasta och skjutbara partier – fundera igenom var du vill kunna öppna upp någonstans och var det passar bra med fasta väggar och fönster. Tänk på väderstreck och hur din tomt ser ut. Planerar du att bygga en altan i anslutning till uterummet framöver? Då är det bra att redan nu skissa på var den skall ligga och hur du vill kunna ta dig in och ut i rummet. Från vilket väderstreck brukar det oftast blåsa och regna? Tänk på att en öppning alltid medför risk för att luft och fukt kan tränga in lättare.

Fasta glaspartier finns i alla utföranden och gjorda i olika glas med olika isolerande effekt. Vad du ska välja beror helt på hur du vill kunna använda ditt uterum under året och under vilka säsonger du vill vistas i rummet. Om du är osäker på hur du skall tänka kan du läsa mer om olika glas och isoleringsförmåga på sidan om glasfakta.

Exempel fasta fönsterpartier och fasta väggpartier

Bild: Bygghemma.se

Inköpsställen

Glaspartier kan du köpa genom att besöka en uterumsleverantör i ditt område eller så kan du köpa online och få leverans hem till dörren. Glaspartier av alla de slag hittar du hos bygghemma.se samt hos byggmax.se.

Läs mer om glaspartier här:

Hur du väljer rätt glaspartier
Vikpartier – för att öppna upp maximalt
Fakta om olika typer av glas till glaspartier